Descriere usi de interior

Descriere usi de interior

Usile de interior din lemn, comercializate de catre STEROD SRD, sunt usi de interior cu 1 sau 2 canaturi, cu sau fara supralumina, cu deschidere normala pe balamale verticale sau glisanta pe ghidaje orizontale.

Panourile foilor de usi sunt realizate din materiale pe baza de lemn, lipite prin presare la cald cu adezivi ureici. Fetele placate astfel se furniruiesc cu furnir natural estetic sau cu melamina de inalta calitate. Folie de usi sunt realizate in 2 variante:

–          foi de usi celulare pline executate din rama, miez celular (fagure de hartie sau lamele dreptunghiulare obtinute din PAF sau PFL)

–          foi de usi cu structura tip panel, realizat din rigle din cherestea de rasinoase alaturate.

Foile de usi au grosimea de 42 mm putand fi realizate cu sau fara falt. Elementele pentru placare sunt din materiale pe baza de lemn de tipul placaj sau PAF (placi fibrolemnoase de duritate medie).

Izolarea fonica a usilor este cuprinsa intre 18 si 24dB (in functie de alcatuire si  tipul foii de usa, realizarea etansarii pe contur). Pentru destinatii ca sali de conferinte, cabinete etc, izolarea fonica poate fi imbunatatita simtitor (pana la 48dB) prin aplicarea la baza foii de usa a unui prag automat din cauciuc (detalii).

Rezistenta la foc a usilor din lemn avand structura din lamele de cherestea de rasinoase, placate cu PAF grosime de 4mm si furnir natural estic si finisat cu lacuri transparente, fara gol de geam, este de 30 de minute – EI230, conform criteriilor din standardul SR EN 13501 – 2:2008.

Tocul este realizat din covor de cherestea de rasinoase cu  grosimea de 40 mm, cu fete furniruite, cu un falt de o adancime de 30 mm. Latimile standard ale tocurilor sunt de 85, 110 respectiv 125 mm. Tocurile sunt de 2 tipuri: drepte si semirotunde (tondo).

Pervazul este alcatuit din placaj de fag si rasinoase, acoperit cu furnire estetice sau folie PVC; latimile pervazurilor sunt cuprinse intre 70 si 100 mm. Pervazurile sunt de 2 tipuri: drepte sau semirotunde (tondo).

Captuselile sunt alcatuite din structuri de panel realizat din rigle de cherestea rasinoase sau placi din PAF, avand o grosime de 12 mm placate dupa caz cu furnire estetice sau folie PVC. Acestea sunt elemente fixate rigid de toc si asigura imbracarea grosimilor de perete mai mari decat ale tocurilor.

Feroneria: broasca tip „patent” cu diametrul de 8 mm; balamale cu brat filetat tip „anuba” avand diametrul de 13 mm sau balamale reglabile tip „3D” (in functie de greutatea foii de usa);

 

Schita tehnica usi de interior