Combustibil lichid

Combustibil lichid

Arderea este procesul care transformă energia chimică conținută în combustibil în căldură și lumină, dezvolta o cantitate mare de energie, care poate fi utilizata pentru iluminat și încălzire, în motoarele diesel și pe benzină și, în general, in activitatile industriale. Din punct de vedere chimic, activității de ardere in reacție cu oxigenul atmosferic ii rezulta formarea apei (condensare), a dioxidului de carbon și in principal – energie. 

Combustibilii lichizi nu sunt identici!

Acestia se diferentiaza in functie de natura chimica a hidrocarburilor de baza si mai ales a proceselor succesive de purificare.

Utilizarea combustibililor in stare bruta nerafinata, dauneaza sanatatii prin numeroasele substantele degajate in urma arderii incomplete, in special in cazul utilizarii in spatii mici. Rafinarea primara a hidrocarburilor lasa in compozitia combustibililor o serie de substante grele, care tind sa se solidifice si sa se depuna in sistemul de aspersoare si in zona arzatoarelor. Rezultatul final consta in arderea slaba si formarea de fum si mai ales miros urat.

Pentru a obtine o ardere corecta, este nevoie de un combustibil rafinat precum si oxigen (este necesar ca la intervale regulate de timp, incaperile unde are loc arderea sa fie aerisite). 

 

Acesta este un lichid cu un grad superior de rafinare, este incolor si inodor fiind combustibilul ideal pentru sobele fara cos de evacuare.

Procesul de rafinare al lichidului combustibil consta in distilare, de-aromatizarea, hidrogenarea catalica la presiune inalta, purificarea la nivel molecular etc..  Avantajele și beneficiile rezultate din hidrogenare, pentru un fluid combustibil combinat cu o bază de hidrocarbură, sunt: reducerea la valori neglijabile ale conținutului de substanțe hidrocarbonate aromatice, rezistenta superioara la oxidare, absența culorii si a mirosului, siguranta pentru sănătate și igienă precum si lipsa toxicitatii in urma arderii.
Combistibilii oferiti sunt produsi 100% in Italia de catre compania SA.VI.CHEM. sarl, fondata in anul 1990 si avea ca obiect de activitate studiul si certificarea diverselor produse chimice la cererea diversilor clienti. In anul 1994 ca rezultat la cererii pietei, SA.VI.CHEM incepe productia lichidului ECOCALOR cu un grad foarte mare de puritate, pentru a fi utilizat ca si combustibil pentru sobele fara cos de fum. In 1998, gama de combustibili specifici pentru sobele fara cos de evacuare este imbunatatita cu introducerea noului ECOCALOR LIGHT, un produs „sensibil mai putin rafinat” decat ECOCALOR dar interesant din punct de vedere al pretului. 

In prezent, in Italia, compania SA.VI.CHEM este unica ce produce combustibili lichizi cu un grad ridicat de puritate.

 

 

combustibile ECOCALOR PIU 18LTcombustibile ECOCALOR 18LT