Ferestre si usi din lemn triplu stratificat

 

Profilele noastre din lemn sunt tratate în conformitate cu cele mai noi tehnologii in privinta materialelor ce protejeaza mediul înconjurător.
Textura este frumoasa, lemnul este un material natural ce transmite o atmosfera placuta, calda. Produsele din lemn rezista la utilizarea in conditii dificile de utilizare in special la ciclurile repetate cald-rece, pastrandu-si forma si mai ales dimensiunile in special la expunerea catre temperaturi ridicate, fapt ce confera un avantaj clar in comparatie cu profilele din PVC sau aluminiu. Fiind un material natural, permite prelucrarea intr-o multitudine de forme atipice.

Pentru profilele de folosim lemn triplu- stratificat avand o grosime de 68mm respectiv  78mm .  Acestea sunt garantii pentru stabilitatea ferestrei, asigurand minimul de transfer termic si excelente calităti de izolare fonica. Pentru  atingerea unui  grad ridicat de izolare, o protectie optima impotriva unor temperaturilor crescute sau reci precum si o protectie buna la efractie folosim  numai de sticlă de înaltă calitate de la companii de renume cum sunt  Saint-Gobain sau Pilkington.  Date tehnice ale sticlei:

Grosimea pachetului de geam termopan: 24 – 28 mm
Grosimea geamului triplu: 32-46 mm
Valoarea U: 0,6 W / m² K – 1,1 W / m² K
Izolare fonică: 32dB – 48 dB

                             Întreținerea corespunzătoare asigura o durata de folosinta indelungata. Acestea ofera deasemenea, o siguranta marita in caz de incendiu in incinta, datorita tratamentului aplicat, in comparatie cu ferestrele din PVC. Ferestrele din lemn sunt protejate si de poluare, prin tratamentele aplicate pe suprafata acestora; nu permit acumularea energiei electrostatice.

                                    Ferestrele din lemn sunt potrivite si in lucrarile de restaurare ale cladirilor de patrimoniu sau din zonele istorice, deoarece permit executia lor chiar si in varianta de reproducere ale tamplariei originale, pastrand nealterat parfumul trecutului.

Dezavantaje ale ferestrelor din lemn, comparativ cu cele din PVC sau aluminiu:

– Ferestrele din lemn necesită o întreținere mai frecventă si mai ampla în comparație cu ferestre din PVC si aluminiu (tratament al suprafetei); durata intervalelor de intretinere este de aproximativ 5-7 ani, in functie de expunerea la factorii de vreme si expunere la razele UV;
– Greutatea de ferestrelor din lemn este mai mare în comparație cu ferestrele din profile PVC, fapt ce implica utilizarea unor feronerii (balamale si sisteme de inchidere) superioare calitativ si valoric;
– Prețul de achiziție mai mare dar perfect justificat in ansamblu, în comparație cu alte materiale.

Esentele lemnoase cel mai des utilizate in fabricarea ferestrelor sunt Pinul, Bradul, Molidul, Larice, Meranti, Frasin si mai ales Stejar.